Google Fotos posa límits al servei d’emmagatzematge gratuït

La companyia fixarà un espai màxim de 15 GB per als usuaris que volen usar la plataforma sense cost a partir de l’1 de juny

Categories:

Redacció

Google Fotos limita el seu ús
Google Fotos limita el seu ús

L’emmagatzematge gratuït i sense límits de Google Fotos té els dies comptats. La companyia ha anunciat que a partir de l’1 de juny del 2021 fixarà un espai màxim de 15 GB per als usuaris que gaudeixen de la versió freemium, pel que si se supera aquest topall, caldrà passar al sistema de pagament per continuar usant el servei. Tot i això, el material que ja estigui guardat a la solució, no computarà com a capacitat esgotada, sinó que es partirà de zero.

L’empresa calcula que més del 80% de les persones continuran fen ús almenys durant 3 anys del servei sense cost, i ha creat un web des d’on comprovar durant quant temps tindrem espai disponible segons l’espai ocupat fins al moment. El canvi en la política de gestió del servei rau, segons Google, en l’objectiu de “mantenir el ritme de la creixent demanda d’emmagatzematge”. També s’esperen canvis al Drive, que eliminarà de manera automàtica el contingut dels comptes que no hagin tingut activitat durant cinc anys.

28.000 fotografies i vídeos setmanals

El pla actual de Google Fotos va començar a funciona el 2015 amb una proposta revolucionària que permetia desar al núvol fotografies en qualitat alta i ser comprimides fàcilment sense malmetre la resolució. Un servei que ha afegit l’ús de la intel·ligència artificial i un motor de cerca de gran potència, i que suma cada setmana 28.000 milions de fotografies i vídeos nous.

Per a qui vulgui adquirir d’un emmagatzematge superior, haurà d’assumir el cost de Google One, que va des dels 19,99 euros anuals fins als 99,99 euros segons la capacitat, de 100 GB a 2 TB.