La Generalitat amplia la xarxa de fibra òptica de les Terres de l’Ebre

El govern preveu destinar 7,7 MEUR al desplegament de la infraestructura el 2021

Categories:

Redacció

Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà (arxiu)
Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà (arxiu) | ACN

La Generalitat invertirà 7,7 milions d’euros al desplegament de la fibra òptica a les Terres de l’Ebre. El projecte contempla 125,5 quilòmetres nous de xarxa que se sumaran als 171,8 ja existents i consta de nou trams que afecten les comarques del Montsià, Terra Alta, Baix Ebre i Ribera d’Ebre. Un cop finalitzin les obres, el 70,4% de la població de la zona tindrà cobertura, un total de 125.649 habitants.

El Montsià passarà a tenir un 82,9% de la població connectada i un total de 55.934 habitants. La inversió, en aquest cas, és de 3,48 milions d'euros, amb l'expansió de 60 quilòmetres nous de fibra, que se sumen als 23 existents. Actualment, només el municipi d'Amposta està connectat i un cop finalitzi l'actuació seran vuit, així com quatre nuclis i deu polígons industrials. El desplegament, amb una inversió de 2,44 milions, s'organitzarà en tres trams: Amposta-la Sénia, que inclourà Masdenverge, Santa Bàrbara, Freginals, Ulldecona i la Sénia, així com cinc polígons.

A la Terra Alta, la previsió és que un 64,2% de la població quedi connectada un cop executat aquest projecte: de 4.081 habitants coberts es passarà tenir-ne 7.384. En aquest cas, s'estendran 57,8 quilòmetres a més del onze existents. Fins aquest moments, la xarxa només arribava a Gandesa i el Pinell de Brai. A partir de l'any vinent, seran vuit els municipis que s'hi podran connectar. L'expansió s'organitzarà en quatre trams: Gandesa-Vilalba dels Arcs, Vilalba dels Arcs-la Pobla de Massaluca, Gandesa-Arnes i el tram des de la cruïlla de la T-334 i la T-333 a Prat de Comte.

El projecte, a més, preveu al Baix Ebre desplegar el tram Sant-Jaume d'Enveja i la Cavva, permetent que el 66,5% de la comarca quedi connectada, amb 51.664 habitants coberts. La inversió serà de 120.388 euros i s'estendran 1,8 quilòmetres nous de fibra òptica. Així, a la comarca Deltebre i el seu nucli de la Cava s'incorporaran als municipis de Tortosa i l'Ametlla de Mar, els únics fins ara connectats.

En el cas de la Ribera d'Ebre, el tram Flix-Riba-roja ha de permetre connectar un 45,2% de la població i uns 9.889 habitants. La inversió serà de 384.197 euros amb l'estesa de 5,9 quilòmetres nous. Això permetrà que Riba-roja se sumi a Móra la Nova i Móra d'Ebre com els únics tres municipis a la comarca que hi tindran accés.