L’ocupació del sector TIC bat un nou rècord

El nombre de treballadors creix un 19,1% en el tercer trimestre i supera els 128.700 empleats

Categories:

ACN

El sector TIC treu bona nota en plena pandèmia
El sector TIC treu bona nota en plena pandèmia | CC0

L'ocupació en el sector TIC ha crescut un 19,1% durant el tercer trimestre en comparació amb al mateix període de l'any passat i ha batut el rècord de treballadors amb 128.700, segons la Cambra de Comerç de Barcelona. En total, representen el 4% del total de treballadors, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA).

Per a la Cambra, aquestes xifres evidencien que la pandèmia ha posat de manifest la "millor resiliència del sector tecnològic enfront del turístic". L’àmbit tecnològic i la construcció són els únics que han generat noves oportunitats laborals, mentre que el turisme ha perdut un 66.600 treballadors, un 13,8% menys.

Del 2014 al 2019, el pes dels ocupats al sector TIC s’ha incrementat del 2,9% fins al 3,1%

Segons la Cambra, aquesta afectació desigual al mercat de treball "ha de posar l'accent en la necessitat d'accelerar aquest canvi cap a les ocupacions vinculades a la tecnologia, la salut, les ciències i la indústria d'alt valor afegit, d'una banda, i impulsar la professionalització i la digitalització dels serveis, i del sector turístic en particular de l'altra".

A més, la Cambra de Comerç destaca que el sector TIC és l'únic que creix en ocupació tant en època de creixement econòmic com de crisi, en aquest cas provocada per la pandèmia. Del 2014 al 2019, el pes dels ocupats al sector TIC s’ha incrementat del 2,9% fins al 3,1%; en paral·lel a un augment del turisme d’un punt percentual fins al 13,5%.

Si es compara aquesta evolució amb la del darrer trimestre, el sector tecnològic assoleix un pes del 3,9% (+0,3%), mentre al sector turístic retrocedeix fins al 12,5% del total amb 415.500 ocupats.

Etiquetes