El sector TIC ocupa el 3,9% de la població

L’ocupació en l’entorn tecnològic creix un 12’6% de gener a setembre i un 19% l’últim any

Categories:

Redacció

Les dades de l’EPA consoliden la tendència del sector TIC com a motor indiscutible de creixement econòmic i d’ocupació
Les dades de l’EPA consoliden la tendència del sector TIC com a motor indiscutible de creixement econòmic i d’ocupació | CC0

El sector TIC ja dona feina a 128.700 persones a Catalunya, xifra que representa el 3,9% de la població ocupada del país, segons es desprèn dels resultats de l’Enquesta de Població Activa (EPA) corresponents al tercer trimestre d’aquest 2020. Aquestes dades confirmen i consoliden el sector tecnològic com a motor de creixement econòmic i d’ocupació al territori, i com un dels sectors més potents de l’economia catalana. Cap altre sector ha crescut en ocupació com ho ha fet el sector TIC en els últims cinc anys.

Segons les dades de l’EPA, malgrat la crisi provocada per la pandèmia de la covid-19 des de començaments d’aquest any, el sector TIC no només no ha perdut ocupació, sinó que l’ha augmentada en un 3,7% el tercer trimestre, en un 12,6% acumulat de gener a setembre i en un 19,1% en els darrers dotze mesos.

Així, el sector TIC va créixer en 1.000 treballadors el primer trimestre de l’any, en 8.800 el segon i en 4.600 el tercer, cosa que suposa un increment total de 14.400 persones ocupades al sector durant aquest 2020 i de 20.600 treballadors durant l’últim any.

Etiquetes