Les 5 apps per fer més lleugera la segona onada de la pandèmia

Noves plataformes tecnològiques proposen activitats i sistemes d’interacció social per reduir la incertesa i fer més suportable el tancament

Redacció

La tecnologia pot ajudar a pair millor les limitacions
La tecnologia pot ajudar a pair millor les limitacions | Pixabay

Amb l’augment de casos positius de covid-19, les noves mesures de seguretat preses en forma de confinaments perimetrals per munici i tancament de negocis com bars, restaurants, cultura i certs comerços, bona part de la ciutadania pensa ja en un tancament com el del mes de març. Mantenir els ànims i l'actitud positiva és un repte, però gràcies a la tecnologia i les apps, afrontar aquesta segona ona pot ser més senzill per no perdre les relacions socials en plena pandèmia.

Existeixen aplicacions que ens acosten a aquelles persones que ens envolten, facilitant el contacte i ajudant a aquells que el necessiten, permetent-nos afrontar aquesta situació de forma més suportable.

Nextdoor per combatre la soledat

Quan els amics i la família estan lluny de la nostra casa, saber que podem comptar amb aquelles persones que viuen a prop fa la situació més suportable. En els últims mesos ens hem adonat que hi ha molta gent al nostre voltant amb la qual compartim moltes coses. Nextdoor connecta els veïns a través de la xarxa perquè construeixin comunitats en el barri, iniciant nous projectes o oferint ajuda als qui el necessiten.

L'app permet donar visibilitat a històries com la de Consol García, veïna de Barcelona de 66 anys que va decidir buscar suport per a combatre la solitud. La seva publicació en Nextdoor li ha servit per a trobar noves amistats amb les quals es relaciona diàriament i que l'ajuden a afrontar els moments difícils, com la pandèmia que estem vivint actualment.

Nextdoor és present en més de 3.600 barris de tota Espanya, i és a les ciutats de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Sevilla on més usuaris té.

Too Good To Go per ser sostenible i estalviar

La principal missió de Too Good To Go és combatre el malbaratament alimentari, evitant que es tiri menjar que pot consumir-se. Al final del dia, els comerços, bars o restaurants poden oferir allò que no s'ha venut a un preu reduït perquè no es malgasti. Ens ajuda a estalviar en la compra, a conèixer comerços locals de la nostra ciutat i a ajudar-los a acabar el dia amb una compra més.

Mensakas i el ‘delivery’ ètic

Mensakas ens permet enviar i rebre paquets o menjar a domicili de manera segura tant per a nosaltres com per als missatgers. D'aquesta manera podem continuar ajudant els bars i restaurants del nostre entorn, felicitar un aniversari o recollir material en el treball assegurant el viatge és sostenible. Es tracta d'una cooperativa que fomenta el consum responsable i de proximitat, té i cura i respecte pel medi ambient.

Famileo ens connecta amb la gent gran

El major grup de risc davant la covid-19 són les persones grans, que continuen sent els principals amenaçats pel virus. De fet, molta gent té als seus avis i àvies a l'hospital, o en residències. I aquesta situació es torna encara més complicada si no podem anar a visitar-los.

Cuidar d'ells és ara més important que mai, però fer-ho de manera segura ho és encara més. Amb Famileo cada membre de la família podrà compartir fotos, records o textos de manera senzilla a través de l'aplicació, i l'app crearà amb tota aquesta informació una revista en paper que arribarà als més majors de la família.

Down Dog, ioga per a mantenir-se en forma

Down dog té més de 30.000 configuracions que ens permeten gaudir de sessions de ioga diferents cada dia. Podrem adequar-les al nostre nivell d'energia, al nostre ànim o al moment del dia, per relaxar-nos a la nit o activar-nos al matí. Els usuaris l'han seleccionat com la millor aplicació mòbil per a practicar ioga, tant per a aquells que comencen com per als que porten mesos d'experiència.

Etiquetes