Apple compra la ‘start-up’ catalana d’intel·ligència artificial Vilynx

L’adquisició es va fer a principis del 2020 per 50 milions de dòlars

Categories:

Redacció

La 'start-up' comptava amb grans empreses dels EUA com a clients
La 'start-up' comptava amb grans empreses dels EUA com a clients | Vilynx

Apple ha adquirit la start-up catalana Vilynx per incorporar el seu software en l’etiquetatge del contingut dels vídeos i facilitar-ne la cerca a internet. Segons informa Bloomberg, la multinacional va comprar el programari d’intel·ligència artificial (IA) dissenyat a Barcelona per 50 milions de dòlars a principis d’any.

Aquest moviment se suma a la llarga llista d’incorporacions que ha fet Apple per tal d’assegurar-se les últimes innovacions en IA. Tot i que el mitjà no detalla a què es destinarà la tecnologia de la companyia catalana, la seva naturalesa apunta a que podria emplear-se en àmbits diversos com Siri, el servei de televisió o les aplicacions de fotografia.

Apple aposta per la IA

La cinquantena de professionals que han format la start-up passaran a ser part de l’equip de l’empresa de Cupertino, però des de les oficines a Catalunya, les quals es preveuen mantenir per convertir-se en un hub de desenvolupament de la IA a Europa, tal com explica Bloomberg.

L’empresa va ser fundada el 2013 per Elisenda Bou-Balust, que ocupava el lloc de CTO al negoci, malgrat que el programari no es va comercialitzar fins al 2016. Les seves principals aplicacions van ser fer resums automatitzats de 5 segons amb els fragments més rellevants dels vídeos i posar etiquetes als vídeos per millorar-ne la indexació.

La seva cartera de client comptava amb grans corporacions de l’àmbit audiovisual, creació de continguts i mitjans digitals. Bona part provenia dels Estats Units, captats per la filial que la start-up tenia a Silicon Valley.

Etiquetes