La Generalitat impulsa un concurs d’innovació per agilitzar la digitalització de l’administració
Govtech Catalunya proposa cinc reptes a pimes i ‘start-ups’ perquè proposin idees per crear assistents virtuals per l’emplenament de formularis o sistemes de traducció automàtica per tràmits
Categories:
La secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat ha presentat aquest dijous la primera edició del programa Govtech Catalunya, un concurs d’innovació destinat a accelerar la transformació digital de l’administració pública a través de propostes fetes per pimes i empreses emergents. Amb un pressupost de 220.000 euros, la iniciativa es concep com una alternativa més àgil de model de contractació pública, “orientat a la innovació per promoure el creixement i la producció de solucions amb alt valor públic”, segons ha explicat el secretari Marc Realp.
El concurs està format per cinc reptes diferents, als quals qualsevol empresa pot presentar un o diversos projectes fins al 20 de setembre. El primer d’ells, La finestra a la informació que vols, com vols, demana la creació d’un espai personalitzat amb continguts de les més de 140 webs de la Generalitat, que variï en funció dels interessos de cada usuari. El segon, Capaç d’accedir, capaç de tot, busca una adaptació automàtica de tots els continguts del web gencat.cat per a persones amb discapacitat. En tercer lloc, Perquè se m’entengui consisteix en la creació d’un sistema de traducció simultània multilingüe i de transcripció de diàlegs que faciliti els tràmits presencials i virtuals a persones que no parlin català o castellà. El quart repte és Si t’acompanyo no hi ha qui et pari, i consisteix en el desenvolupament d’un assistent virtual proactiu que ajudi en els serveis digitals de la ciutadania, sobretot en l’emplenament de formularis. Finalment, Posa a prova abans de publicar cerca una solució que permeti avaluar automàticament els formularis digitals, a la recerca d’errors, problemes d’usabilitat o llenguatge massa complex.
Per cadascun dels cinc reptes, s’escolliran tres finalistes, als quals se’ls atorgarà un premi en metàl·lic de 1.000 euros, i d’entre ells, una solució guanyadora, que rebrà 41.000 euros per desenvolupar una prova pilot de la seva idea.