Google Assistant entén el català

El periodista Albert Cuesta mostra com la majordoma digital comprèn les preguntes que li formula i n’ofereix els resultats

Redacció

Google té la introducció del català en el seu assistent de veu en una fase avançada
Google té la introducció del català en el seu assistent de veu en una fase avançada | Google

Google ha fet passes endavant en la inclusió de català al seu assistent de veu. Segons ha pogut comprovar el periodista Albert Cuesta, un “aparent descuit” ha deixat al descobert que la majordoma digital del gegant tecnològic podria ser la primera a parlar la nostra llengua, ja que cap de les solucions disponibles al mercat ha fet servir encara l’idioma.

El periodista assegura que la introducció del català es troba en una fase “molt avançada” i que ho ha pogut comprovat de primera mà com mostra en un vídeo compartit al seu web i a les xarxes socials. Les imatges mostren com Google Assistant entén les preguntes que Cuesta formula i en fa la pertinent cerca amb la mateixa eficiència que amb qualsevol altra llengua de les incloses a la solució.

Tal com explica el periodista especialitzat en tecnologia, “Google va contractar fa mesos una agència de serveis lingüístics per recollir enregistraments d’usuaris en català per al seu Assistant, ampliant el procés que va portar a terme fa uns anys amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; i que des de fa unes setmanes, gràcies a les gestions fetes per la Fundació puntCAT, el traductor de Google ja funciona en català”.

Fa poques setmanes, Apple va fer pública una oferta de feina per a la incorporació d’un analista amb coneixements de català, un fet que deixava entreveure que l’empresa de Cupertino està treballant en l’oferta d’aquesta llengua. Tot i que les evidències mostren que podrem interactuar amb els assistents de veu a curt termini, cap companyia ha fet encara pública una data de llançament dels assistents digitals en català.

Etiquetes