La biotecnològica Oxolife aixeca una ronda de 5 milions d’euros

Inveready i el CDTI participen en la primera ampliació de capital de la companyia

Categories:

Redacció

Oxolife portarà el seu estudi a assaig clínic amb el capital de la ronda de finançament
Oxolife portarà el seu estudi a assaig clínic amb el capital de la ronda de finançament | Cedida

L'empresa biotecnològica Oxolife, creada per desenvolupar un nou tractament per millorar la taxa de fertilitat femenina, ha completat la seva primera ronda de finançament de 5 milions d'euros, en què participa BStartup de Banc Sabadell després d'haver seleccionat la companyia com una de les tres guanyadores de la II edició de BStartup Health. La ronda està liderada per la gestora de capital risc Inveready i l'organisme públic CDTI, a través del seu programa Innvierte, i també hi participen HighStick2019 i inversors privats a través de la plataforma Capital Cell.

Fundada a Barcelona el 2013, la companyia està liderada per Agnès Arbat, metgessa especialitzada en farmacologia clínica, i Ignasi Canals, doctor en bioquímica.

Finançament per a l’assaig clínic

Oxolife desenvolupa una molècula, OXO-001, que actua específicament sobre la implantació de l'embrió per augmentar la taxa d'èxit d'embaràs. OXO-001 va obtenir uns resultats prometedors en models animals representatius i va finalitzar un primer estudi de fase I amb un perfil de seguretat excel·lent.

Es tracta d'un gran avanç, ja que actualment no hi ha alternativa terapèutica en el mercat per preparar l'endometri i millorar les condicions d'implantació embrionària. En aquests moments, la majoria de fàrmacs existents se centren en l'increment i la millora de l'ovulació, així com en les tècniques de fertilització d'ovòcits i desenvolupament dels embrions. OXO-001 respon a una necessitat no coberta que afecta milions de dones en processos de reproducció assistida arreu del món.

Amb aquesta inversió, Oxolife ampliarà l'estudi de fase I i farà en clíniques d'Espanya i centres europeus un assaig clínic de fase II per avaluar l'eficàcia del fàrmac en la implantació embrionària en pacients que recorren a tècniques de reproducció assistida. Després de la finalització d'aquest estudi, es pretén assolir un acord amb una farmacèutica per a la finalització del desenvolupament clínic i la comercialització del fàrmac. Aquesta operació estaria prevista per a l'any 2023.