La ‘start-up’ Moirai Biodesing aplica biosensors en la detecció de sèpsia

El dispositiu tecnològic d’un sol ús permet reduir en fins a tres hores la detecció dels bacteris implicats en la inflamació i la seva resistència als antibiòtics

Categories:

Redacció

La tecnologia permet accelerar el diagnòstic de malalties
La tecnologia permet accelerar el diagnòstic de malalties | Pixabay

La start-up catalana Moirai Biodesign ha creat un prototip de kit de diagnòstic basat en biosensors que permetrà detectar la sèpsia - un procés inflamatori potencialment mortal - a partir d'una mostra de sang.  El dispositiu és d’un sol us i permet identificar els bacteris que intervenen en la patologia i les resistències a antibiòtics en menys de tres hores. La introducció d’aquesta tecnologia permet accelerar el procés de diversos dies que calia esperar per obtenir els resultats de les anàlisis de l’hemocultiu que s’havien fet fins al moment.

La companyia de nova creació ha rebut 75.000 euros de Startup Capital d’Acció que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l'execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.

Biosensors per a la detecció de malalties

El primer pilot de la solució passarà la fase de validació en els propers mesos per poder comercialitzar la tecnologia als hospitals a curt termini.

El dispositiu estava dissenyat inicialment per a la detecció de la leucèmia, però s’ha comprovat que és efectiu per a la sèpsia. Ara la start-up preveu iniciar noves proves per adaptar la tecnologia de biosensor a la detecció d’altres patologies.

Amb seu al Parc Científic de Barcelona, compta amb un equip de sis especialistes en biomedicina, bioquímica i intel·ligència artificial, entre d'altres.

Etiquetes