El 90% dels treballadors demana més flexibilitat a la feina

La feina en remot es consolida com un sistema que permet augmentar la productivitat i millorar la conciliació

Categories:

Redacció

El treball en xarxa és una realitat durant el confinament
El treball en xarxa és una realitat durant el confinament

El 90% dels professionals espanyols valora positivament l’aplicació del teletreball i demana més flexibilitat a la seva empresa per organitzar-se de manera autònoma la jornada laboral. Segons l’estudi Workforce of the Future de Cisco, on han participat més de 10.000 empleats de 12 països diferents d’Europa, un 57% de la força laboral vol com a mínim un dia en remot, mentre que només un 6% prefereix tornar al presencialisme.

La posada en pràctica obligada del treball en remot ha demostrat, segons l’informe, que els equips han pogut comprovar que l’efectivitat i la productivitat es poden mantenir amb la feina en xarxa. A més a més, el 64% dels empleats afirma que l’optimització ddels resultats reverteix directament en una major autonomia del dia a dia i en més control en la presa de decisions.

Més formació i conciliació

Les eines de videconferència i de missatgeria convenç el 56% dels professionals consultats, però el 85% considera que les companyies haurien de proporcionar-los les solucions tecnològiques per executar les tasques. Així mateix, el 80% demana més formació per obtenir les habilitats bàsiques en les TIC.

El 70% dels participants en l’enquesta han assenyalat que el temps destinat al despleçament entre la llarg i la feina s’han pogut destinar a altres propòsits. Els principals beneficis del teletreball que destaquen són una millor salut mental i benestar (64%), conciliació entre vida personal i laboral (56%), i més temps per fer esport (49%).

Etiquetes