Un avió zero emissions impulsat 100% per energia solar

L’aeronau disposa de cèl·lules fotovoltaiques que li permeten carregar les bateries d’ions de liti del motor elèctric

Categories:

AMIC

L'avió preveu volar l'estratosfera el 2022
L'avió preveu volar l'estratosfera el 2022 | SolarStratos

Segula Technologies i SolarStratos treballen en el desenvolupament d’avions zero emissions i impulsats amb energia solar per fomentar l’ús de les energies renovables i reduir l’impacte ambiental de la mobilitat internacional. L’equip ha dissenyat un vehicle experimental biplaça que preveu arribar a voler a una altitud de fins a 50 quilòmetres. L’aparell funciona amb cèl·lules fotovoltaiques que cobreixen les seves ales i li permeten carregar les bateries d'ions de liti del motor elèctric.

El primer vol estratosfèric d'aquest avió elèctric, 100% solar i zero emissions serà un desafiament tant tècnic com humà, ja que l'expedició durarà aproximadament 6 hores durant les quals l'avió i el pilot estaran subjectes a temperatures exteriors extremes de fins a -70 °C, així com a intensa radiació solar.

Per a fer possible aquesta gesta, Segula Technologies treballa actualment en l'optimització tèrmica de la cabina, que garanteixi la comoditat i seguretat del pilot. Això implica crear un model de simulació de l'entorn tèrmic de la cabina sotmesa a les condicions estratosfèriques extremes, avaluar l'estat fisiològic tèrmic del pilot, desenvolupar una simulació digital que reprodueixi la sensació tèrmica del pilot i identificar les possibilitats de recuperació de calor en l'aeronau, entre moltes altres necessitats.

Després de nombrosos vols de prova, l'objectiu ara és pujar cada vegada més alt, apuntant en última instància a l'estratosfera, l'objectiu final del projecte. El primer vol està previst a partir de 2022.

Etiquetes