TMB forma els conductors del metro amb realitat virtual

Un simulador recrea situacions reals i prepara els treballadors per fer front a les incidències més habituals sense necessitat de retirar de la circulació un tren per al curs

Categories:

Redacció

Un simulador prepara els treballadors per conduir els trens de les línies automatitzades
Un simulador prepara els treballadors per conduir els trens de les línies automatitzades | TMB

TMB ha format els conductors de les línies 9 i 10 del metro de Barcelona, les úniques automatitzades a l’Estat espanyol, amb un simulador de conducció de realitat virtual i la gamificació. L’eiona està instal·lada a l’estació Fira de la L9 Sud i reprodueix a escala real la cabina d’un tren.

El simulador està fabricat per Alstom i recrea escenaris i situacions reals amb la mateixa tecnologia dels videojocs per preparar els tècnics d’operació de línies automàtiques. La solució també pot imitar condicions de circulació concretes, averies, incidències ambientals o densitat de passatgers, de manera que els treballadors perceben la incidència com si estiguessin dins del vehicle per sistematitzar els processos a seguir en cada context i entrenar les capacitats.

La implementació d’aquest tipus de formacions permet incrementar l'eficàcia de les operacions i minimitzar les interrupcions del servei, així com disposar d’un tren que hauria estat retirat de la circulació per destinar-lo a preparar el personal.