La fibra òptica de la Generalitat arribarà al 98% de la població de la Val d’Aran l’estiu del 2021

El govern invertirà un total de 3,2 milions d’euros amb l’extensió de la infraestructura al territori

Categories:

ACN

| ACN

El 98% de la població de la Val d’Aran tindrà fibra òptica de la Generalitat l’estiu de 2021. Les obres per arribar a Vielha a través del Port de la Bonaigua (C-28) des del Pallars Sobirà van començar fa unes setmanes, amb una inversió de 2 milions d’euros. La infraestructura rebrà 1,2 milions d’euros més per estendre la xarxa a la resta de municipis, segons ha afirmat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Quedaran exclosos Bausen, amb 64 habitants, i Canejan, amb 84, pels quals es buscarà altres solucions com podria ser la connexió sense fils.

Les obres de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat és fan seguint les carreteres. En el cas de la Val d'Aran, la connexió que es fa és des de Llavorsí (Pallars Sobirà), pujant per la C-13 fins a les Valls d'Àneu i seguint pel port de la Bonaigua fins a Baqueira, Salardú i Arties fins a arribar a Vielha.

La voluntat de Polítiques Digitals és reunir-se amb tots els operadors per explicar-los el desplegament de la xarxa per les diferents comarques i que es puguin anticipar al desenvolupament dels diferents projectes. Així, un cop finalitzada l'obra es puguin endollar el més ràpid possible a la xarxa.

El conseller Puigneró ha explicat que el desplegament de la xarxa de fibra òptica és una de les deu prioritats del Govern i que arribar a les comarques del Pirineu més allunyades de l'àrea metropolitana era un necessari. Comarques del Pirineu com el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça estaran connectades al 100% a la xarxa de la fibra òptica de la Generalitat l'estiu del 2021.