Seat crearà un laboratori de bateries per a vehicles elèctrics a Martorell

El centre tindrà una capacitat d’assaig que arribarà als 1,3 MW de forma simultània

Categories:

ACN

Seat invertirà més de 7 milions d’euros en l’espai d’innovació
Seat invertirà més de 7 milions d’euros en l’espai d’innovació | ACN

Seat ha començat les obres per construir el futur laboratori de bateries de la planta de Martorell, el Test Center Energy (TCE), que permetrà desenvolupar i provar diversos sistemes d'energia per a vehicles elèctrics i híbrids. El centre, que estarà construït a finals d’abril del 2021, tindrà una superfície total del centre serà de 1.500 metres quadrats i un capacitat d'assaig que arribarà als 1,3 MW de forma simultània per a la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ion, bateries de mitja i alta tensió i diversos carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles elèctrics.

També es preveu que tingui cambres climàtiques que permetran fer proves amb les bateries i els mòduls en condicions tèrmiques extremes, simulant diversos ambients amb els que es podria trobar el vehicle. Finalment, també hi haurà un laboratori d'electrònica d'alta tecnologia per dissenyar i fabricar prototips i construir interfícies pels sistemes d'assaig.

Segons explica Seat en un comunicat, el centre també comptarà amb un taller equipat específicament per fer proves amb vehicles electrificats que permetrà treballar simultàniament amb fins a sis cotxes. En aquesta zona es faran els tests relacionats amb la prestació del sistema d'energia, la seguretat funcional i la integració de funcions. Per fer-ho, Seat incorporarà a la instrumentació sistemes de visió artificial.

El nou centre TCE se sumarà al laboratori combinat de bateries de baixa, mitja i alta tensió que ja va construir Seat el 2010. En els últims 10 anys, la companyia ha fet en aquell centre més de 2.000 assajos per projectes d'investigació nacionals i internacionals. Aquest centre té dues cambres climàtiques i una potència d'assaig de 200kW.

La companyia invertirà més de 7 milions d’euros en l’espai d’innovació, una partida que forma part del pla d'inversions de 5.000 milions anunciat abans de l'estiu.