La UE podria prohibir les apps preinstal·lades als mòbils

La futura Llei de Serveis Digitals vol donar a l’usuari el dret d’escollir les aplicacions dels seus dispositius i reduir el poder de les ‘big tech’

Categories:

Redacció

Google Play i App Store podrien veure's afectades per la nova normativa
Google Play i App Store podrien veure's afectades per la nova normativa | Pixabay

La Unió Europea (UE) vol posar límits al monopoli dels fabricants de telèfons mòbils i treballa en un esborrany de llei per prohibir les aplicacions preinstal·lades. Amb aquesta proposta, els usuaris serien els encarregats d’escollir quines apps incloure als seus dispositius i no es veurien en la tesitura de mantenir les que venen de sèrie i no es poden eliminar.

L’esborrany, al qual ha tingut accés el Financial Times, recomana que es prohibeixi a les empreses big tech afavorir els seus propis serveis per obtaculitzar els competidors a través de la instal·lació d’apps pròpies o de tercers de manera obligada en el hardware.

Al mateix temps, el projecte de la que ha de ser la Llei de Serveis Digitals contempla restringir la compartició de dades dels usuaris dels gegants del sector amb altres companyies sense consentiment. També fixa com a prioritaritat vetar l’ús indiscriminat de les dades per part de les apps gatekeeps, com Google Play o App Store.

La normativa ha de ser aprovada pel ple del Parlament europeu a finals d’any.

Etiquetes