Rodalies implanta un sistema de pagament ‘contactless’

Els usuaris podran utilitzar la targeta bancària o el mòbil a l’entrada i sortida de les andanes per registrar el viatge i fer la transacció

Categories:

Redacció

El sistema Cronos permet pagar amb targeta o el mòbil directament al torn d'accés i sortida de les estacions
El sistema Cronos permet pagar amb targeta o el mòbil directament al torn d'accés i sortida de les estacions | Renfe

Renfe ha anunciat la implantació d’un sistema de pagament contactless en els torns a la xarxa de Rodalies de Catalunya. El sistema, anomenat Cronos, permet a l’usuari accedir a les instal·lacions acostant la targeta bancària o el mòbil al punt de lectura EMV (Europa, Mastercard i Visa) i sense la necessitat d’adquirir prèviament el bitllet senzill.

El servei ferroviari de Màlaga va implantar el sistema el passat 27 de juliol i ara la companyia preveu estendre’l a tota la xarxa per reduir el risc de possibles contagis de covid-19. A més a més, la companyia assenyala en un comunicat que resulta un sistema de pagament més sostenible i respectuós amb el medi ambient per l’estalvi de paper que comporta.

Abans i després de pujar al tren

El viatger haurà de validar la targeta bancària o el dispositiu mòbil a l’inici i al final del trajecte per determinar l’import que cal abonar. Si el sistema no registra els dos punts, es carregarà el doble d’un bitllet senzill del màxim del nombre de zones. També es permet un nombre il·limitat d’accés amb la mateixa targeta o dispositiu sempre que l’origen i destinació de tots els usuaris sigui el mateix.

En el cas dels bitllets combinats, Renfe habilitarà un sistema per llegir els codis QR impresos en els títols d’AVE o Llarga Distància que permeten utilitzar gratuïtament el servei de Rodalies.