Siri podria ser el primer assistent de veu en parlar català

Apple publica una oferta de feina per contractar un analista amb coneixements en la llengua del territori

Redacció

Siri seria el primer dels 32 assistents de veu del mercat en parlar català
Siri seria el primer dels 32 assistents de veu del mercat en parlar català | CC0

Apple ha inclòs una vacant per a un analista amb coneixements de català per incorporar-lo a l’equip de treball de l’assistent de veu Siri. La multinacional actualitza periòdicament les ofertes laborals per a professionals amb coneixements en diferents idiomes per reforçar el servei de la plataforma. L’ucraïnès, el txec, l’eslovac i el flamenc són també les llengües que preveuen incloure a la plataforma.

L’analista (Siri Annotation Analyst) s’encarrega de transcriure arxius i ensenyar Siri a oferir les respostes adequades per a cada context. Els àudios necessaris per al desenvolupament provenen d’usuaris que decideixen compartir-los amb la companyia.

Tal com revela l’InformeCat 2020 de la Plataforma per la Llengua, cap dels 32 assistents de veu del mercat disposa del català. La incorporació de la llengua a l’eina, segons apunta l’ONG, “donaria resposta a les necessitats lingüístiques dels usuaris catalanoparlants d’aparells com l’iPhone o l’iPad” i facilitaria la configuració de l’AppleCarPlay en català.

La companyia de la poma ja ha reforçat aquest setembre el seu programari amb la inclusió de llistes de música en català i la inclusió de la llengua a l’AppleTV.