Només el 30% dels professionals TIC són dones

La presència femenina en les àrees de ‘big data’ i intel·ligència artificial cau fins al 12%

Categories:

ACN

Per cada cent homes, 93 dones tenen més competències digitals
Per cada cent homes, 93 dones tenen més competències digitals | CC0

El 30% dels professionals que treballen al sector TIC són dones, una xifra que fins al 12% en el cas dels empleats de tecnologies com big data o intel·ligència artificial. Així ho ha assegurat la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, en el marc del debat Directives davant l'horitzó 2020, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) en col·laboració amb la revista Woman, qui ha defensat que "la societat no pot prescindir del 50% del talent".

Segons ha apuntat Artigas, per cada cent homes, 93 dones tenen més competències digitals. Tot i això, només hi ha un 13% de dones matriculades en carreres de capacitat tecnològica o científica i un 29% en carreres d'enginyeria, construcció o indústria. També ha destacat que el 17% de lesstart-upsestan fundades per dones. D'aquestes, un 27% fracassa, en comparació amb el 59% de les companyies emergents creades per homes.

El 17% de les ‘start-ups’ estan creades per dones i, d’aquestes, només fracassen un 27%

Per la seva banda, l'enginyera consultora i membre de Young IT Girls, Sara González, ha assegurat que a les carreres "més crítiques" ha augmentat proporcionalment el nombre de dones en els últims anys, si bé se situa encara al voltant del 13%. "Totes les dades ens porten a pensar que hi ha una tendència positiva, però necessitem molta feina per arribar a un moment on la bretxa digital no se sumi a la bretxa de gènere", ha explicat.

González ha advertit que cada vegada hi ha més llocs de feina de nova creació i les empreses tenen cada cop més dificultats per trobar talent. De fet, actualment hi ha una carència d'un milió d'especialistes de les TIC a Europa. L'enginyera ha destacat la tecnologia com una eina "necessària" per augmentar la competitivitat de les empreses i ha proposat una renovació en els plans d'estudis i la formació continuada dels empleats per adaptar-se a un món laboral canviant.

En aquest sentit, Artigas ha apuntat la innovació i la perspectiva de gènere com a factors "essencials" pels pròxims anys. Una conclusió que ha ratificat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, qui ha afirmat que la tecnologia i la digitalització són clau per millorar els processos i elaborar millors serveis per a la ciutadania i els clients.

 

Etiquetes