ConsolApp: el videojoc en català que commemora el llegat del Consolat del Mar

La institució celebra el 750è aniversari amb una aplicació que divulga la història de la navegació mediterrània a través de minijocs

Redacció

'ConsolApp' es troba disponible de manera gratuïta a Android i iOS i es pot jugar en català, castellà o anglès
'ConsolApp' es troba disponible de manera gratuïta a Android i iOS i es pot jugar en català, castellà o anglès | MetaData

El Consolat del Mar ha presentat aquest dilluns ConsolApp, un videojoc gratuït per a dispositius mòbils desenvolupat per l’agència de comunicació barcelonina Dortoka per celebrar el llegat de la institució en el seu 750è aniversari. L’aplicació es troba ja disponible tant per Android com per iOS.

ConsolApp ens posa en la pell d’un cònsol català que recorre la costa mediterrània amb la intenció d’expandir la influència del Consolat del Mar. A la pràctica, això es tradueix en una sèrie de nivells repartits en els principals ports valencians, catalans i balears, però també francesos, italians o nord-africans, en els quals els jugadors hauran de superar petits reptes en forma de minijocs: preguntes en format Trivial, trobar les parelles, muntatge de trencaclosques o el joc del penjat, entre altres. Un cop superats, el títol divulga sobre diversos aspectes socials, econòmics o històrics de la navegació marina i del Consolat. El videojoc, que forma part de la iniciativa Tres Quarts de Mil·leni, es pot jugar en català, castellà o anglès.

Nascut durant el segle XIII, el Consolat del Mar és una institució secular que vetlla i vetllava pel comerç marítim. Són els creadors del Llibre del Consolat del Mar, un document basat en el Llibre dels costums de Tortosa que recopilava les bones pràctiques que aleshores s’aplicaven als oceans. Amb el temps, la guia es va convertir en un estàndard internacional, des de l’Orient Mitjà fins a Sud-amèrica, i en ella es recollien aspectes com les contractacions, els salaris, els intercanvis monetaris o les compensacions per mercaderia perduda.