EHang obre el seu primer centre d’aeronaus autònomes d’Europa a l’aeroport de Lleida-Alguaire

La companyia ha fet el primer vol de demostració d’un taxi volador en un aeroport internacional del continent

Categories:

ACN

EHang farà servir unes naus de l'aeroport per fer proves d'enlairaments i aterratges verticals
EHang farà servir unes naus de l'aeroport per fer proves d'enlairaments i aterratges verticals | Anna Berga (ACN)

L'empresa xinesa EHang ha inaugurat aquest dimarts el primer centre d'operacions de vehicles aeris autònoms d'Europa, ubicat a l'aeroport de Lleida-Alguaire. L'espai servirà per testejar els taxis voladors dedicats a la logística i al transport de viatgers d'aquesta firma líder mundial en solucions en mobilitat aèria no tripulada. EHang ha escollit l'aeroport lleidatà, entre altres, per la modernitat de les seves instal·lacions i el seu “esperit innovador”, ha explicat la COO de la companyia a Espanya i Llatinoamèrica, Victoria Jing Xiang.

La nova base de proves és fruit de l'acord de col·laboració entre EHang i Aeroports de Catalunya, el primer que la firma xinesa signa amb un aeroport a tot el món. Gràcies a aquest, l'empresa podrà utilitzar unes naus, que faran de centre d'operacions, i fer proves al vertiport; una base per a enlairaments i aterratges verticals.

La primera prova s'ha fet aquest mateix dimarts durant l'acte inaugural i ha consistit en un vol de demostració de l'EH2016-S, el primer aerotaxi que s'ha enlairat en un aeroport internacional d'Europa. Ho ha fet sense passatgers i l'aparell s'ha controlat des del nou centre d'operacions de la firma. Aquest vehicle elèctric pot portar 220 quilos de pes, arriba a una velocitat màxima de 130 km/h i té una autonomia de 30 minuts.

L’EH2016-S va obtenir el certificat necessari per poder operar dins l’espai aeri xinès, però no a Europa, on la legislació no permet encara volar aquesta classe de vehicles. “No és fàcil, però tenim confiança. La tecnologia està llesta, provada i certificada”, ha indicat Jing Xiang, que admet, però, que també cal “construir l'ecosistema” per adaptar-se a aquesta nova mobilitat.