La UE reclama una acció conjunta dels 28 països i més inversió en el desplegament del 5G

La CE fixa el 20 de desembre com a termini per consensuar el full de ruta comú i el primer trimestre del 2021 per reforçar la previsió financera en l’extensió de la infraestructura

Redacció

La UE vol una xarxa de 5G comuna i forta per a Europa
La UE vol una xarxa de 5G comuna i forta per a Europa | CC0

La Comissió Europea ha recomanat als Estas membres fixar uns paràmetres conjunts en el desplegament de la connectivitat de la banda ampla de gran capacitat abans del 20 de desembre del 2020 i incrementar-ne la inversió des d’ara i fins al 30 de març de 2021. En un comunicat, l’ens ha emplaçat els 28 països de la UE a doblar esforços amb un enfocament comú per a l’extensió d’una infraestructura clau per al 5G.

Les mesures han d’estar enfocades a la reducció de costos i l’acceleració del desplegament per eliminar obstacles administratius; acilitar l’accés a l’espectre radioelèctric 5G i fomentar les inversions dels operadors en l’expansió de la infraestructura; i donar peu a una coordinació transfronterera que reverteixi en beneficis per als transport i la indústria.

La UE vol assegurar una xarxa de 5G forta, comuna i sense riscos per als seus usuaris

Fins a mitjans del 2020, els Estats membres i el Regne Unit han assignat una mitjana del 27,5% de les bandes pioneres de 5G. Amb aquest anunci, la UE vol evitar retards en l’accés a l’espectre radioelèctric i assegurar el desplegament de la connectivitat. Així mateix, ha reclamat que els procediments siguin plenament segurs i resilients, pel que insta a treballat conjunt amb l’Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat per crear un conjunt d’eines que puguin fer front als riscos de la xarxa.

Els pròxims passos que contempla la CE són una actualització del seu pla d’acció sobre el 5G i el 6G per al 2021, i una revisió de la Directiva respecte de la reducció de costos de la infraestructura.

Etiquetes