L’Advanced Architecture Awards 2020 reconeix la innovació en la construcció

Rebuild 2020 organitza els guardons que premiem l’impuls en la industrialització, la digitalització i la sostenibilitat en l’edificació

Categories:

Redacció

Rebuild 2020 reconeixerà les millor iniciatives en construcció per la seva tasca de digitalització, industrialització i impuls sostenible
Rebuild 2020 reconeixerà les millor iniciatives en construcció per la seva tasca de digitalització, industrialització i impuls sostenible | Cedida

L’Advanced Architecture Awards 2020 premiarà les empreses i organitzacions que impulsen la industrialització, la digitalització i la sostenibilitat en l’edificació. Els guardons, que han rebut més de 190 candidatures per la seva innovació en la construcció, s’entregaran en el marc del Rebuild 2020, que se celebrarà a Barcelona del 29 de setembre a l’1 d’octubre.

El certamen reconeixerà un total de cinc iniciatives en cinc categories diferents. El premi Baxi a la Innovació de producte, material o sistema té com a finalistes IAAC-UIC-UPC amb un nou sistema de fabricació amb materials compostos amb fibra de carboni, Finsa amb una gelosia de pi termotractat per al control solar, i Picharchitecs Pich Aguilera amb Fitbuilings, una tecnologia Smart Buildings per alinear la rehabilitació de la línia de negoci de centres esportius amb l’experiència d’usuari.

Els finalistes del premi Finsa a l’Interiorme i experiència d’usuari són MCVW Architects amb una proposta d’espai fluïd i dinàmic; FLOW, amb una botiga flagship experiencial amb Eroski; i Studio Banana, amb una experiència multimèdia personalitzada en temps real.

En el cas del guardó Zennio a la Digitalització o aposta tecnològica, un dels guanyadors pot ser Ecositema Urbano amb la creació d’un entorn rural amb tecnologia; Tectónica, amb models 3D a partir d’objectes BIM; o IACC, amb una solució tècnica i arquitectònica per optimitzar els resultats de la indústria de la construcció.

Les propostes finalistes del reconeixement GBCE a la Sostenibilitat, descarbonització o autogeneració d’energia són Moneo Brock amb un disseny de cases ecològiques modulars; Territori 24 amb el primer equipament Social Leed Platinum al Centre Cívic de Baró de Viver; i MIAS Architects, amb un jardí vertical que combina electrònica amb vegetació.

Finalment, el premi AEDAS Homes a la Construcció industrialitzada pot ser per a BXD Arquitectura per un projecte residencial a SAnt Just; Taab6 amb el primer edifici industrialitzat d’habitatges en alçada; o Roldán Berengué arqts, amb la transformació de la Fabra&Coats.