Terrassa busca consolidar-se com a referència en la innovació tecnològica empresarial

La Jornada de Transferència de Coneixement cap a les Companyies, que se celebra el dia 27, referma l’aliança entre el Centre Tecnològic LEITAT, la Cambra de Comerç, la UPC i les institucions locals

Categories:

Redacció

La seu del centre tecnològic Leitat de Terrassa, on se celebrarà la jornada
La seu del centre tecnològic Leitat de Terrassa, on se celebrarà la jornada | Google

La localitat de Terrassa continua fent passos per erigir-se en la ciutat catalana de la innovació tecnològica per a les empreses. La jornada de Transferència de Coneixement i Tecnologia per a les companyies, que se celebra el dia 27 al centre LEITAT, s’ha presentat com un pilar més per rellançar la cocapital vallesana cap aquest objectiu.

En el fòrum es presentaran diversos casos d'èxit com el de Ficosa, sobre l’aplicació de la impressió 3D en la producció de vehicles; el de Theker, de producció avançada en la gestió de residus a través de la intel·ligència artificial; IMC Toys, l’empresa de joguines, i Construcía, que ha creat amb la universitat una càtedra per promoure la innovació i la formació de talent.

L’aliança entre les institucions locals, el teixit empresarial del gran Vallès —representat per la patronal Cecot i la Cambra de Comerç de Terrassa—, la Universitat Politècnica de Catalunya i el mateix Centre Tecnològic Leitat vol facilitar que el nombre més gran d’empreses dedicades a la R+D+I es consolidin a la ciutat. 

“Cal visibilitzar els actius en innovació empresarial que tenim. Darrere de Barcelona, som la segona ciutat ​​amb més grups de la xarxa TECNIO i comptem amb 32 equips actius de recerca i desenvolupament de la UPC, tots amb una gran experiència en projectes competitius, molts pioners, de referència internacional i amb resultats i èxits contrastats”, ha explicat el regidor d’Innovació i Universitats, Pep Forn. “És necessari donar a conèixer les possibilitats de Terrassa perquè les empreses siguin conscients del que tenen”, ha afegit.