Google prohibeix les apps ‘stalkeware’

La companyia veta les propostes que extreuen dades dels usuaris des dels dispositius

Categories:

Redacció

Google vol garantir la seguretat dels seus usuaris
Google vol garantir la seguretat dels seus usuaris | CC0

Google prohibirà les aplicacions stalkerware a partir de l’1 d’octubre a la seva plataforma de descàrrega. Aquestes apps extreuen dades del dispositiu dels usuaris sense previ avís o consentiment, pel que quedaran fora de la Google Play Store per evitar que s’instal·lin i funcionin sense ser detectades.

En l’actualització de la seva política de programa per a desenvolupadors, el gegant tecnològic ha subratllat que totes les aplicacions han de complir els requisits que marca Google Play i no han de presentar-se com una solució d’”espionatge o vigilància secreta”.

A més a més, a partir del 21 d’octubre tampoc es permetran les aplicacions o comptes de desenvolupadors que es facin passar per "qualsevol persona o organització, o que tergiversin o ocultin la seva propietat o propòsit principal", ni les apps que realitzin activitats coordinades que ocultin el seu país d'origen i que dirigeixen el seu contingut a usuaris d'altres països, així com aquelles que es coordinin amb altres aplicacions per a ocultar o mentir sobre la identitat de l'aplicació, quan aquesta es relacioni amb assumptes polítics, socials o d'interès públic.

Tampoc es permetran les aplicacions de jocs d'atzar online a Regne Unit, Irlanda, França i el Brasil. Les aplicacions de jocs d'apostes en aquests països també hauran de complir una sèrie de requisits, com evitar que els usuaris menors d'edat juguin, que es pugui descarregar i instal·lar de manera gratuïta des de la Play Store i que informin sobre el joc responsable.