Barcelona se situa com la segona millor capital europea per invertir en biotecnologia

Només Londres supera la ciutat en atractiu per als executius del sector farmacèutic, segons una macroenquesta realitzada a escala mundial

Redacció

L'estudi l'ha realitzat la CPHI, la fira farmacèutica internacional que se celebrarà aquest octubre a la ciutat
L'estudi l'ha realitzat la CPHI, la fira farmacèutica internacional que se celebrarà aquest octubre a la ciutat | Vicente Zambrano (Bcn.cat)

Barcelona està agafant embranzida als ulls del sector farmacèutic mundial. El rànquing elaborat per la Convention on Pharmaceutical Ingredients (CPHI), la fira internacional que se celebrarà l’octubre vinent al recinte de Gran Via, considera que la capital catalana és la segona millor ubicació europea per a invertir en biotecnologia.

L’estudi mostra com Barcelona només està per darrere de Londres i se situa molt per davant de grans metròpolis com Berlín o París. La classificació s’elabora puntuant les oportunitats d’inversió més productives per a les empreses biotecnològiques i per a les de nova creació. De l’opinió dels executius enquestats se’n desprèn que Barcelona només necessita “augmentar els recursos per a la fabricació” o oferir “oportunitats potencials per a la inversió entrant com ara exempcions fiscals o programes d’inversió” per convertir-se en pol d’atracció encara més gran.

A més, el 53% d’aquests executius enquestats preveu que l’aplicació de mesures d’aquest tipus convertiria Catalunya en una alternativa més atractiva que el Regne Unit i Suïssa com a seu europea de companyies farmacèutiques nord-americanes.

Espanya, en el grup capdavanter del sector

Gràcies, en part, a l’atractiu de Barcelona, l’estat espanyol guanya posicions en aquest llistat i se situa com el sisè país del món, i tercer en l'àmbit europeu, amb més perspectives de creixement com a productor de medicaments per a l’any 2024. Per davant d’ell s’hi troben l'índia, Estats Units, Xina, Alemanya i Suïssa. Aquest informe anual del CPHI es realitza a través d’una macroenquesta a directius de companyies farmacèutiques de tot el món.