L’Eufònic tanca amb èxit la dotzena edició malgrat el mal temps

El festival d’arts sonores i digitals-performatives planteja la cita de 2024 com un esdeveniment més descentralitzat

Categories:

ACN

Les instal·lacions 'Stream', 'Erosió Digital' i 'Meta Music Machines' encara es podran visitar durant el mes de setembre
Les instal·lacions 'Stream', 'Erosió Digital' i 'Meta Music Machines' encara es podran visitar durant el mes de setembre | Jordi Marsal (ACN)

L’Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre celebrat del 24 al 27 d’agost, ha tancat amb una “gran” assistència de públic en els actes celebrats aquest cap de setmana. Malgrat els canvis imposats en la dotzena edició i el mal temps de dissabte, l'organització destaca la resposta positiva dels assistents. “Hem comptat amb gairebé la mateixa afluència que en anys anteriors, tot i que aquest any s'han programat menys activitats i menys artistes, amb un públic fidel que aprecia les propostes més descentralitzades i úniques”, ha afirmat el seu director, Vicent Fibla. L’any passat, la cita va aconseguir arreplegar més de 5.000 assistents amb un total de 60 activitats.

Segons l'organització, els canvis que s'han vist obligats a implementar en l'edició d'aquest any els han proporcionat l'oportunitat de reflexionar i repensar el festival tal com s'ha desenvolupat i viscut fins ara. Fibla ha explicat que han començat a “imaginar” com seran les futures edicions, amb un Eufònic descentralitzat, on, diu, “no és necessari que una població sigui l'epicentre, sinó on les activitats estaran més disseminades, fent un ús més extens dels espais naturals i els singulars, potenciant el coneixement del territori i la relació d'aquest amb les pràctiques artístiques”.

Instal·lacions artístiques fins al setembre

Els dos concerts de tancament a l'ermita de la Pietat d'Ulldecona d'aquest diumenge es van cancel·lar a causa del fort vent i la pluja, tot i que es va mantenir una petita sessió de DJ com a celebració final del festival. A més, com és habitual, tres instal·lacions artístiques romandran obertes uns dies més.

D'una banda, Stream de SHOOK Studio, una instal·lació en 3D basada en intel·ligència artificial que parla sobre la connexió simbiòtica entre els humans i el Delta de l’Ebre que es pot visitar al Museu de Tortosa fins al 10 de setembre. En segon lloc, Erosió digital de nddr3, un entorn virtual i interactiu creat amb tecnologies d’escaneig 3D en què s’estableix un paral·lelisme entre l’erosió que succeeix a la natura i la pèrdua d’informació digital, i que serà accessible a l'espai virtual del festival, la Sala Sintètica, fins al mateix dia 10 de setembre. Finalment, el projecte escultòrico-musical d’Óscar Martín, Meta Music Machines, conformat per màquines-escultures que funcionen a través de l’anàlisi de música folklórica d’arreu del món, es podrà visitar a Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre d'Amposta fins al 17 de setembre.