Mont-roig acollirà una planta d’elecfoil que generarà 200 llocs de treball

L’empresa coreana Lotte Energy Materials és un dels principals fabricants de components per bateries elèctriques de cotxes i altres dispositius

Categories:

Redacció

La primera part del projecte preveu la construcció d’una planta l’any 2025 que es proveirà d’energia fotovoltaica
La primera part del projecte preveu la construcció d’una planta l’any 2025 que es proveirà d’energia fotovoltaica | Possessed Photography (Unsplash)

Mont-roig del Camp (Baix Camp) ha sigut el municipi escollit per l’empresa coreana Lotte Energy Materials per instal·lar una planta d’elecfoil, unes fines làmines de coure molt utilitzades per la fabricació de bateries elèctriques que fan servir els vehicles i altres dispositius. Tal com han confirmat el director executiu d’operacions de la companyia, Kin Yeon-Seop, i l’alcalde de la vila, Fran Morancho, la fàbrica entrarà en funcionament l’any 2025 i generarà d’entrada 200 llocs de treball. En aquest acord ha intervingut la direcció general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

El projecte compta amb dues fases diferenciades. La primera es tracta d’una inversió de gairebé 400 milions d’euros per la construcció d'aquí a dos anys d’una primera planta amb capacitat de produir 30.000 tones anuals d’elecfoil i d’ocupar, com a mínim, 200 persones. La segona, encara sense data confirmada, té com a objectiu ampliar la capacitat de producció i la plantilla amb 300 treballadors més.

La companyia coreana ha assolit el compromís de fabricar les làmines de coure causant el mínim impacte possible al medi ambient i, per això, aposta per l'energia neta. Entre els plans que van anunciar quan es van iniciar els contactes el mes de març destaca la construcció d’una gran planta fotovoltaica de 96 hectàrees, convertint-se així amb la més gran de la província de Tarragona, i que proveirà d’energia la seva fàbrica.