Zorrotzaurre, l’ïlla sostenible al Rebuild 2020

La fira de la construcció i l’edificació presenta a Barcelona el projecte que crear un dels principals pols residencials de Bilbao

Categories:

Redacció

El Rebuild 2020 presentarà el projecte de l'illa sostenible de Zorrotzaurre a Bilbao
El Rebuild 2020 presentarà el projecte de l'illa sostenible de Zorrotzaurre a Bilbao | Cedida

La construcció sostenible arriba a Bilbao amb la posava en marxa d’un projecte inèdit pel desenvolupament urbanístic i residencial a l’illa Zorrotzaurre dins d'un riu i que segueix l'aposta del País Basc per l'ús de materials ecològics, minimitzar l'impacte ambiental i els residus zero en el sector de la construcció. La proposta es presentarà al Rebuild 2020, que se celebrarà a Barcelona del 29 de setembre a l'1 d'octubre.

Zorrotzaurre presenta un pla integral i respectuós amb el medi ambient que té per objectiu recuperar un espai per convertir-lo en un nou barri format per àrees d'implantació empresarial no contaminants, habitatges accessibles i zones per al ciutadà. Es tracta d'un projecte pioner a Espanya, dissenyat per l'arquitecta Zaha Hadid, que posa de manifest el compromís amb la innovació i l'edificació sostenible i marca el camí cap a l'excel·lència en sostenibilitat que molts comencen a seguir.

“Projectes com Zorrotzaurre ens mostren formes diferents de construir: analitzar el cicle de vida d'un material, aconseguir mitjans i processos més eficients energèticament, aprofitar els recursos naturals, i reciclar els residus generats són maneres d'avançar cap a la construcció circular”, apunta en un comunicat el director del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, Ignasi Pérez Arnal.

La sostenibilitat guiada per la implementació dels ODS en l'edificació, la construcció col·laborativa, la descarbonització en l'edificació i l'economia circular seran els eixos fonamentals de l’esdeveniment.