Google Maps informarà de les restriccions puntuals per riscos naturals a les rutes per Catalunya

Wikiloc i l’aplicació de navegació assistida Waze també inclouran alertes i prioritzaran rutes més respectuoses pel medi ambient gràcies a un acord amb el Govern

Categories:

Redacció

Els ciclistes que circulen pel Parc Natural del Cadí-Moixeró tindran més i millor informació dels riscos d'incendi i altres alertes a les aplicacions de Google i a Wikiloc
Els ciclistes que circulen pel Parc Natural del Cadí-Moixeró tindran més i millor informació dels riscos d'incendi i altres alertes a les aplicacions de Google i a Wikiloc | Mar Martí (ACN)

Google Maps i l’aplicació Waze —el software de navegació assistida per GPS i alimentada amb contribucions de la seva comunitat d’usuaris— informaran a partir d’ara de les restriccions puntuals per riscos naturals, com ara incendis, en les rutes que mostren. La novetat és fruit d’un acord amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que treballa en col·laboració amb diverses plataformes per millorar la informació en relació amb l'accés als espais protegits.

A Google Maps, aplicació àmpliament utilitzada per arribar als Parcs Naturals, es millorarà la informació, que fins ara presentava en alguns casos ubicacions no exactes i avisarà dels períodes més sensibles per a la flora o la fauna de l’indret en concret. Aquestes alertes puntuals també es traslladaran a Waze, propietat de la mateixa Google, que ja incorporava avisos a temps real.

També s’ha anunciat que es treballa amb Wikiloc per promoure les rutes oficials dels parcs i reduir la visibilitat d'aquelles que afecten espais naturals amb més risc de ser malmesos. Tot, amb l’objectiu de promoure un ús més cívic dels espais i evitar problemes derivats de la freqüència de gent.

El Departament d’Acció Climàtica està avaluant estendre aquesta col·laboració, en una segona fase, a altres administracions, com ara ajuntaments amb paratges naturals protegits per millorar el seu accés i ajudar-ne a garantir un ús més responsable.