El domini .cat celebra 15 anys

El puntcat suma 108.000 pàgines web i una taxa de renovació del 84%, i manté ferm l’objectiu de promocinar la llengua i la cultura catalana a la xarxa

Categories:

Redacció

La Fundació .cat va néixer el 16 de setembre del 2005
La Fundació .cat va néixer el 16 de setembre del 2005 | CTecno

El domini .cat ha celebrat els seus 15 anys en un acte al jardí del Palau Robert, a Barcelona, acompanyat de l’administració pública, les entitats i els internautes que han ajudat a posicionar les pàgines web en català a Internet. Ja s’han registrat més de 108.000 webs amb aquest domini, que té una taxa de renovació del 84%.

El .cat va néixer amb la vocació de “foment de la llengua, la cultura i la Internet catalana”, ha recordat el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó, qui ha afegit continuen posant esforços a aconseguir “engrescar i internacionalitzar la llengua i la cultura catalana”.

El domini .cat va néixer per “foment de la llengua, la cultura i la Internet catalana”

La trobada ha comptat amb la intervenció d’una persona clau en el món de la xarxa com l’expresident d’ICANN -entitat sense ànim de lucre que atorga els dominis- i chief internet evangelist de Google, Vinton Cerf, que ha felicitat la comunitat pes les fites assolides des del 16 de desembre de 2005.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha conclòs l’acte demanant que els esforços per construir la xarxa catalana i promoure la llengua continuïn.

L’‘Ànima’ del .cat

En l’acte de celebració de l’aniversari s’ha presentat l’exposició Ànima. 15 anys de la Fundació .cat que recorre la trajectòria d’aquesta dècada i mitja de feina, progressos, assoliments i nous reptes.

El recorregut de l’exposició està pensat perquè el visitant viatgi per la història del .cat i en conegui la seva principal tasca: fomentar, impulsar i facilitar l’ús del català a internet com a eina de normalització lingüística. A més, també proposa un joc interactiu que, a partir de preguntes sobre l’ús que fem de la xarxa, permetrà que cadascú descobreixi quina és la seva ànima digital. Els resultats que defineixen aquesta ànima (somiadora, creativa, curiosa, emprenedora, intuïtiva, entusiasta...) són alguns dels valors que es troben a l’ADN del domini .cat.

A causa del context de pandèmia de la covid-19, la Fundació ha habilitat també una ruta virtual a l’exposició i l’accés digital al joc perquè s’hi pugui accedir des de qualsevol dispositiu.

Etiquetes