B(AR)CELONA, l’app per conèixer rutes turístiques amb realitat augmentada

El primer itinerari de l’aplicació recorre vuit punts icònics del barri del Poblenou relacionats amb la innovació i la creativitat

Categories:

Redacció

B(AR)CELONA oferirà rutes turístiques temàtiques sobre àmbits com el disseny, l'arquitectura o la gastronomia
B(AR)CELONA oferirà rutes turístiques temàtiques sobre àmbits com el disseny, l'arquitectura o la gastronomia | MetaData

Barcelona centre de Disseny (BcD) i l’estudi creatiu The Others han presentat B(AR)CELONA, una aplicació per a telèfons mòbils que fa servir la realitat augmentada combinada amb tecnologies de geolocalització per oferir rutes turístiques immersives de la ciutat comtal. L’app està pensada per als visitants internacionals i, ara per ara, només es pot fer servir en anglès.

L’aplicació, ja disponible de manera gratuïta a Android i iOS, està pensada perquè els visitants a la ciutat puguin experimentar amb els seus establiments i equipaments amb rutes temàtiques que incorporen noves narratives digitals. Els creadors planegen preparar itineraris relacionats amb àmbits com el disseny, l’arquitectura, la cultura o la gastronomia.

B(AR)CELONA fa servir la realitat augmentada per mostrar la ciutat comtal des de noves perspectives

De moment, l’única ruta disponible és un trajecte pel barri del Poblenou, que recorre el 22@ per destacar els principals punts del districte tecnològic relacionats amb la innovació i la creativitat. L’itinerari passa per vuit espais (el Museu del Disseny de Barcelona, el FabLab Barcelona, l’escola BAU, la Plaça Antoni Coderch, la superilla del Poblenou, el Parc de Diagonal Mar, la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i el carrer Pujades), per cadascun dels quals ofereix una experiència immersiva. De manera paral·lela, la ruta també inclou al mapa fins a 27 punts d’interès relacionats amb la temàtica, com l’IDEAL, l’edifici MediaTIC o l’Estudi Antoni Arola.