El 40% dels usuaris de ChatGPT el considera una font fiable d’informació

Generar textos, fer resums i cercar inspiració a l’hora d’escriure són els principals motius per usar el xatbot d’OpenAI, segons una enquesta de l’OCU

Categories:

Redacció

El 58% dels enquestats recorren a ChatGPT per generar textos
El 58% dels enquestats recorren a ChatGPT per generar textos | Oleksandr Pidvalnyi (Pixabay)

Els recels sobre ChatGPT, el prototip de xatbot d’intel·ligència artificial desenvolupat per OpenAI, disminueixen a mesura que els internautes hi entren en contacte i el fan servir. El 89% dels usuaris habituals es mostren satisfets o molt satisfets amb l’eina i un 38% la consideren una font fiable d’informació, confiança que només li té un 16% del conjunt de la població, segons una enquesta de l’OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) realitzada a tot l’estat.

L’estudi indica que el 50% dels espanyols ha provat ChatGPT alguna vegada, un 17% l’utilitza de tant en tant i un 10% ho fa amb assiduïtat. Només un 3% el té com a aplicació de treball diària. Entre el grup de gent que hi està familiaritzada, tres de cada quatre estan satisfets amb les respostes que genera i només un 22% la considera potencialment perillosa, xifra que augmenta fins al 31% entre tots els enquestats.

La recerca d’informació és el motiu principal que mou els internautes a connectar amb ChatGPT (tres de cada quatre l’utilitzen per això). També busquen generar textos (58%), fer resums (41%), cercar inspiració a l’hora d’escriure (36%) o generar imatges (31%).

Un aspecte que posa d’acord els habituals de ChatGPT i els que no hi han entrat mai és la necessitat d’una regulació externa. Tres de cada deu creuen que les autoritats europees i dels diferents països han de tenir opció de bloquejar-lo temporalment si es tracta d’un assumpte d’interès nacional, i el mateix percentatge considera estar ben informat sobre el fenomen de la intel·ligència artificial.