OpenAI marxarà d’Europa si no pot complir amb la nova legislació

Sam Altman tem que ChatGPT sigui considerada una tecnologia d’alt risc i hagi d’assumir un nombre elevat de restriccions

Categories:

Redacció

OpenAI intentarà adaptar-se a la nova llei que aprovarà el Parlament Europeu el mes de juny
OpenAI intentarà adaptar-se a la nova llei que aprovarà el Parlament Europeu el mes de juny | Marc Vilajosana

L’auge de les intel·ligències artificials generatives ha encès les alarmes a múltiples països del continent europeu, que temen per la protecció de dades i altres qüestions ètiques en l’ús d’aquestes tecnologies. Davant la futura nova llei que el Parlament Europeu preveu aprovar el mes de juny, el CEO d’OpenAI, Sam Altman, ha declarat aquest dimecres en una conferència a Londres que si la seva empresa no pot complir amb les exigències de la legislació, es veurà forçada a retirar ChatGPT d’Europa.

Un dels aspectes més destacats de la nova normativa és l’atenció que destina a la transparència de la intel·ligència artificial; la llei preveu que els textos i imatges generats amb models generatius informin sobre el seu origen i citin les fonts en què s’han basat per crear-se. “Si ho podem complir, ho farem, i si no podem, deixarem d’operar... Ho intentarem. Però hi ha límits tècnics sobre allò que és possible”, ha explicat Altman, segons recull el portal Quartz.

El directiu es troba actualment en una gira per Europa per entrevistar-se amb els responsables polítics dels estats, en què ha remarcat la importància d’impulsar un marc legislatiu a escala mundial sobre la intel·ligència artificial, amb una entitat que jugui un paper similar al de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA). Malgrat que ha insistit reiteradament en la necessitat de legislar aquest àmbit, Altman ha mostrat preocupació amb la redacció de la llei que prepara el Parlament Europeu, que classificarà les intel·ligències artificials en quatre categories en funció del seu nivell de perill per la societat. El tecnòleg té el temor que ChatGPT entri dins del nivell més alt de perill, la qual cosa implicaria el màxim d’obligacions i restriccions per part de la legislació.