El 5G+ d’Orange arriba al Port de Barcelona

La xarxa millorarà la fiabilitat i la precisió de les telecomunicacions i estarà disponible per les més de 500 empreses que operen a les dàrsenes

Categories:

Redacció

El projecte suposarà una inversió de 3,6 milions d'euros durant els pròxims cinc anys
El projecte suposarà una inversió de 3,6 milions d'euros durant els pròxims cinc anys | Àngela Sànchez (ACN)

El Port de Barcelona implementarà pròximament la nova xarxa 5G+ d’Orange, la primera implementació comercial de l’estàndard de xarxa privada virtual 5G SA que la companyia telefònica ha començat a instal·lar a l’Estat espanyol aquest 2023. El projecte tindrà una inversió de 3,6 milions d’euros durant cinc anys i s'acoblarà sobre l’actual infraestructura de telecomunicacions del port a tall d’ampliació.

La nova xarxa de 5G+ permetrà millorar la fiabilitat i la garantia de les comunicacions que es duguin a terme dins del port, un factor especialment rellevant en camps com la seguretat o les emergències. A més, el sistema destaca per comptar amb una latència ultrabaixa, la qual cosa millorarà la precisió i la instantaneïtat d’operacions com el maneig de grues i altres màquines. D’altra banda, la infraestructura té capacitat per rebre una connexió massiva de sensors i dispositius, fet que facilitarà la localització en temps real de vaixells i mercaderies que naveguin pel mar.

La infraestructura d’Orange serà utilitzada pels treballadors i operadors del port, però també estarà oberta a les més de 500 empreses que treballen a la zona. “El desenvolupament d'aquesta moderníssima xarxa de telecomunicacions ens converteix en un port més eficient i amb avantatges competitius per sobre de la resta de ports europeus”, ha assegurat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. El dirigent ha destacat el “gran ventall de casos d'ús” que permetrà el nou sistema, com la “transmissió de vídeo en alta qualitat i temps real” o la “millora i optimització de les operatives portuàries”. Per la seva banda, el director territorial d’empreses a Catalunya d’Orange, Víctor Vera, ha subratllat “l’elevat impacte territorial” que tindrà el projecte a Barcelona, una iniciativa que confia que “actuï com a accelerador per a la resta de ports a Espanya i a Europa” gràcies a “com millora clarament la gestió eficient i responsable dels recursos, així com la traçabilitat i seguretat dels seus actius"

Etiquetes