Orange porta el 5G+ a Catalunya

Barcelona és una de les quatre primeres ciutats de l’Estat espanyol que incorporarà la nova generació de connectivitat

Categories:

Redacció

Orange és la primera companyia que comercialitza l'estàndard 5G SA a l'Estat espanyol i una de les pioneres a Europa
Orange és la primera companyia que comercialitza l'estàndard 5G SA a l'Estat espanyol i una de les pioneres a Europa | Z z (Pexels)

Orange ha anunciat el llançament a l’Estat espanyol de la seva nova xarxa 5G+, la primera implementació comercial de l’estàndard 5G SA (Stand Alone) que s’executa a Espanya i una de les primeres d’Europa. Les quatre primeres ciutats que rebran el servei són Barcelona, Madrid, València i Sevilla, però durant el 2023 s’anirà expandint la nova xarxa de connectivitat a altres ciutats del territori.

L’ús del 5G+ permet una millor cobertura en interiors, ja que fa un ús nadiu de les xarxes 5G, i destaca per la seva baixa latència, un aspecte molt important en emissions de vídeo en directe o partides de videojocs en línia. Orange assegura que el nou estàndard millora la durada de la bateria dels terminals, atès que requereix menys senyalització, i també permet connectar fins a un milió de dispositius per km2, la qual cosa és 10 vegades superior que les tecnologies actuals. L’empresa ha comptat amb el suport d’Ericsson, Nokia i Oracle Communications com a proveïdors de xarxa core pel desplegament.

D’entrada, la nova xarxa 5G+ només estarà disponible per als dispositius Samsung S22, S22 + i S22 Ultra i pels Xiaomi 12, 12T i 12 Pro, però la companyia anirà ampliant al servei a la resta de telèfons mòbils durant els pròxims mesos, ja que la majoria d’aparells dels principals fabricants ja suporten la tecnologia. El servei no suposarà cap increment del cost per als clients d’Orange i s’activarà de manera automàtica en els smartphones compatibles.