El Drone Show Festival torna aquest estiu a Lloret de Mar en una edició itinerant

El festival artístic de drons organitzat per Flock Drone Art se celebrarà també a Gijón i comptarà amb la participació d’empreses de cinc països diferents

Categories:

Redacció

Les dues primeres edicions del festival a Lloret de Mar van reunir més de 50.000 espectadors cadascuna
Les dues primeres edicions del festival a Lloret de Mar van reunir més de 50.000 espectadors cadascuna | Flock Drone Art

Després de dues edicions celebrades a Lloret de Mar, en què es van reunir més de 50.000 assistents, el Drone Show Festival organitzat per la companyia catalana Flock Drone Art ha fet una passa endavant cap a l’expansió amb un nou format itinerant que el farà passar per diverses localitats. De moment, en té dues de confirmades: Gijón, que acollirà la cita el 14 i 15 de juliol, i novament Lloret de Mar, que serà la seu del festival artístic de drons els dies 28, 29 i 30 de juliol. Tanmateix, l’empresa està treballant per tancar acords amb altres ciutats europees que vulguin sumar-se com a seus del certamen.

El Drone Show Festival va néixer originalment amb el nom de Lloret Drone Festival el 2021, un esdeveniment en què, durant diversos caps de setmana consecutius, un eixam de 100 drons conformaven diverses figures artístiques ambientades en el mar Mediterrani a 80 metres d’alçada de la costa. Enguany, la flota de vehicles no tripulats es duplica, arribant fins als 200 drons, i al festival hi participaran cinc empreses provinents de cinc països diferents: l’Estat espanyol, els Estats Units, els Països Baixos, Portugal i França. Tot i l’ampliació de seus, la companyia assegura que, com a primera seu, Lloret “sempre tindrà un rol destacat durant la celebració del festival i acollirà algunes de les novetats que es vagin introduint en cada edició”.

Segons explica l’empresa en un comunicat de premsa, l’objectiu del festival és “convertir-se en un esdeveniment mundial de referència per al sector”, raó per la qual han optat per un format itinerant que els permet “portar aquests esdeveniments multitudinaris a diferents ciutats europees”. “El DSF és una eina ideal per fomentar o potenciar el turisme a qualsevol ciutat de mida mitjana o gran”, assegura el CEO i cofundador de Floc Drone Art, Fran Arnau. Des del seu naixement, la companyia ja ha organitzat més de 100 espectacles amb drons per entitats públiques i privades, en esdeveniments com el Festival Ítaca de l’Estartit o el Symposium on Electronic Arts (ISEA) de Barcelona.

Etiquetes