TikTok supera els 100 milions d’usuaris a Europa

La xarxa social enforteix la seva posició al continent en activitat a la plataforma i treballadors

Redacció

TikTok ha atret generacions més enllà els 'millennial' per la possibilitat d'explotar la creativitat
TikTok ha atret generacions més enllà els 'millennial' per la possibilitat d'explotar la creativitat | Solen Feyissa / Unsplash

TikTok ja ha superat el llindar dels 100 milions d’usuaris actius a Europa. La companyia xinesa, que compta amb 1.600 treballadors al continent, té un seu a Londres des d’on gestiona l’estratègia comercial, de marca, publicitat, música i productes, i un centre de Trust and Safety a Dublín per gestionar una política de continguts i seguretat adaptada a cada mercat.

L’empresa també preveu obrir un altre espai a Irlanda el 2022 on emmagatzemar les dades dels usuaris europeus per operar sota les directrius de la legislació de la Unió Europea.

Una xarxa en ple creixement

Aquest mateix setembre, la xarxa social del gegant xinès ByteDance ha llançat el Fons per a Creadors a Europa. El programa té una durada de 3 anys i preveu destinat 240 milions d’euros per ajudar els usuaris més actius a la plataforma. Fins al moment, un 40% dels generadors de continguts de TikTok ja han sol·licitat el fons i compleixen els requisits per obtenir-lo, segons apunta la companyia.

Les bones xifres del negoci, així com l’estratègia activa per continuar amb el creixement, arriben en un moment complicat per a la xarxa social, en plenes converses per trobar comprador als Estats Units.