La UE vol impulsar les habilitats digitals dels futurs professionals en ciberseguretat

El mercat laboral necessita incorporar 300.000 professionals amb coneixements en l’entorn tecnològic a curt termini

Categories:

Redacció

El Mes Europeu de la Ciberseguretat se centrarà en formar la ciutadania en habilitats i coneixements digitals
El Mes Europeu de la Ciberseguretat se centrarà en formar la ciutadania en habilitats i coneixements digitals | Tumisu / Pixabay

El pròxim Mes Europeu de la Ciberseguretat, que se celebra el mes d’octubre des del 2012, centrarà el seu programa en l’impuls de les habilitats digitals a tota la ciutadania. La proposta, impulsada per la Comissió Europea (CE) i l’Agència de Ciberseguretat de la Unió Europea (ENISA), preveu fomentar la formació dels futurs professionals en l’àmbit de la tecnologia per poder cobrir la demanda de fins a 300.000 treballadors que els organismes han calculat que caldrà incorporar a curt termini.

Els organismes han planificat un seguit d’activitats en línia de l’1 al 16 d’octubre al voltant de l’impuls de les habilitats i coneixements sobre la seguretat a la xarxa, la privacitat, la protecció de les dades, l’assetjament cibernètic i les bones pràctiques en línia. Les dues setmanes següents, del 17 al 31 d’octubre, l’objectiu és posar èmfasi en els fraus. En aquest sentit, les sessions estan organitzades de manera que els participants rebran informació sobre com detectar estafes, amenaces i altres riscos, especialment en el comerç electrònic.

La celebració d’aquest mes temàtic respon a l’objectiu de la CE de conscienciar sobre les amenaces a la xarxa, promoure la ciberseguretat a la societat i proporcionar els recursos necessaris mitjançant la formació i l’intercanvi de bones pràctiques.