Catalunya prova la primera experiència d’esport immersiu amb tecnologia 5G

El campionat del món MOTUL FIM Superbike es podrà seguir en temps real, de forma personalitzada i en 360º

Categories:

Redacció

Foto de família de promotors i col·laboradors del projecte
Foto de família de promotors i col·laboradors del projecte | Departament de Polítiques Digitals

Catalunya aplica per primera vegada de manera immersiva en 5G en un esdeveniment esportiu amb la celebració de la primera prova puntuable del campionat del món MOTUL FIM Superbike el pròxim cap de setmana al circuit de Montmeló. La tecnologia permetrà seguir l’esdeveniment en temps real i forma personalitzada.

El Circuit Barcelona-Catalunya comptarà amb una càmera ubicada a la zona de boxes que oferirà a l’espectador la possibilitat de viure l’experiència en 360º. Al mateix espai hi haurà instal·lada una segona càmera articulada per un braç robotitzat i controlar en remor amb connexió de cinquena generació d’extrem a extrem. La dirigirà l’expacient de l’Institut Guttman amb mobilitat reduïda severa i coneixedor del món del motor Armando Folgado mitjançant un sensor de posició de l'iris dels ulls que permet moure el cursor sobre una pantalla dissenyada especialment per l'IRI-UPC.

Ambdues càmeres enviaran el senyal en streaming a través de 5G al canal de YouTube de TV3, que serà accessible des de qualsevol dispositiu fix o mòbil.

Una experiència per a cadascú

L’usuari podrà personalitzar la seva experiència 5G durant l’Acerbis Catalunya Round a través de l’app Experiència 5G, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i desenvolupada per Aumenta Solutions. A través de l’aplicació, disponible als markets d’Android i iOS, es pot rebre i provar el senyal de les dues càmeres 5G directament al dispositiu mòbil.

Una de les pilots d’aquest Campionat del Món MOTUL FIM Superbike, Ana Carrasco, juntament amb el pilot català Isidre Esteve, prenen forma en aquesta app com a hologrames 3D. L’experiència volumètrica es podrà experimentar plenament en els telèfons que disposin de realitat augmentada ARcore, que la mateixa aplicació ja detecta i activa.

Una revolució que ho canviarà tot

Durant la presentació de l’experiència,el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que projectes com aquest “són la prova que la 5G és més que una revolució tecnològica, és una revolució que arriba per canviar-ho tot, també la vida de les persones: canviarà àmbits clau de la nostra vida com la salut, la mobilitat, la indústria, l’agricultura i també, com estem demostrant avui, l’oci i l’entreteniment”.

Puigneró ha recordat l’aposta del Govern per convertir Catalunya en capital mundial de la 5G, i en aquest sentit ha afegit que “no només volem ser punters en l’àmbit de la recerca, que ja ho som amb el 50% dels projectes 5G finançats per la UE, sinó també en innovació, amb projectes com el que presentem avui, que s’afegeix a d’altres que hem promogut com l’àmbulància connectada 5G, el projecte 5G Rural o el que és el projecte insígnia de la 5G a Catalunya: el Corredor 5G del Meditarrani”.

Etiquetes