Una ‘startup’ catalana accelera la digitalització del sector logístic amb intel·ligència artificial

Hedyla crea un ‘software’ que monitora els repartiments i ofereix recomanacions per optimitzar les rutes

Categories:

Redacció

La 'startup' Hedyla crea una plataforma web i una app que fa el seguiment de l'activitat logística i gestió del magatzem
La 'startup' Hedyla crea una plataforma web i una app que fa el seguiment de l'activitat logística i gestió del magatzem | Hedyla

La startupcatalana Hedyla ha creat una aplicació mòbil i una plataforma web que usa la intel·ligència artificial per reduir fins a un 30% el temps invertit en rutes logístiques. La companyia, fundada el 2019, ha rebut 75.000 euros de l'ajut Startup Capital' d'Acció per finançar el llançament del negoci.

Hedyla processa informació bàsica com rutes, temps d’operació o funcionament del magatzem per alimentar un sistema de machine learning que permet planificar trajectes i adaptar-los automàticament i en temps real per optimitzar la distribució de mercaderies. D’aquesta manera, els algoritmes permeten gestionar les rutes de manera més eficaç en funció del trànsit, els horaris dels clients o la capacitat dels vehicles, com també gestionar l’activitat del magatzem per organitzar els paquets en funció de l’hora de sortida, destinació o pes.

La solució funciona a través d’un panell de control connectat a l’app dels repartides per conèixer la seva localització i fer un seguiment de les entregues a l’instant.

Optimitzar el temps amb algoritmes

"Aquesta solució permet reduir un 30% el temps i les distàncies per cada ruta logística i fins a un 90% de la dedicació a la planificació, perquè ja no cal que una persona hagi de dissenyar una ruta des de zero, sinó que el sistema fa una proposta automàtica sobre la qual els treballadors poden realitzar modificacions puntuals manualment", explica un dels fundadors de l'empresa, Andreu Araque, a través d'un comunicat.

La startup ofereix el seu servei a operadors logístics, cadenes de supermercats i empreses de distribució d'aliments i begudes, entre d'altres. "Ens dirigim principalment a grans empreses que ja disposin de sistemes digitals però vulguin donar un pas més enllà i optimitzar el seu funcionament", detalla.

La pandèmia de la covid-19 ha fet que el sector de la logística i la distribució miri cap a la tecnologia com la solució per “accelerar” els canvis i ser “més eficients”.