L’aplicació que ajuda les persones amb discapacitat a trobar feina

Neix inCV, una eina que crea currículums a través de l’escriptura i del reconeixement de veu

Redacció

L’aplicació és gratuïta i no requereix connexió a internet pel seu ús
L’aplicació és gratuïta i no requereix connexió a internet pel seu ús | Porapak Apichodilok (Pexels)

Trobar feina és una de les dificultats amb què topen les persones amb discapacitat: un 34,6% dels integrants d’aquest col·lectiu en edat activa tenien l’any 2021 un lloc de feina. Amb l’objectiu de superar la barrera d’inserció al mercat laboral ha nascut inCV, una aplicació mòbil que ofereix als usuaris crear un currículum a través de l’escriptura i del reconeixement de veu i generar un document per ser enviat de manera directa a empreses i organitzacions que ofereixin feina.

Aquesta eina es troba de forma gratuïta i és compatible per a dispositius mòbils iOS i Android. Una de les particularitats que presenta és que per les seves funcionalitats no requereix una constant connexió a internet per part de l’usuari, sinó que també permet realitzar les tasques fora de línia. El projecte ha estat creat per l’empresa Sopra Steria, amb l’ajuda dels alumnes del Grau d’Enginyeria Informàtica de la Universitat de La Rioja (UNIR) i l’assessorament de la Fundació Randstad pel que fa a l’adaptació a les persones amb discapacitats intel·lectuals i les proves de test.

Un cop amb l’aplicació ja llençada, els pròxims passos que volen seguir els creadors de la plataforma són els d’incorporar millores pel que fa a l’accessibilitat apostant per la biometria i altres tècniques. A la vegada, també s’ha anunciat la possibilitat d’enregistrar un currículum en format vídeo i d’incloure plantilles per crear diferents estils de presentació.