La Viquipèdia ajuda a preparar les PAU amb un concurs

Amical Wikimedia proposa 180 articles per crear i 90 per millorar sobre totes les matèries avaluables d’arreu del territori catalanoparlant

Categories:

Redacció

El concurs ViquiPAU 2020 ajuda als alumnes a estudiar alhora que milloren el contingut de la Viquipèdia
El concurs ViquiPAU 2020 ajuda als alumnes a estudiar alhora que milloren el contingut de la Viquipèdia

La Viquipèdia ha posat en marxa una proposta educativa en forma de concurs en línia per ajudar els estudians de batxillerat a preparar-se les proves d’accés a la universitat (PAU). El projecte #ViquiPAU 2020 té per objectiu millorar els continguts de 90 articles de l’enciclopèdia i crear-ne 180 més per facilitar la preparació dels alumnes que aspiren a accedir a un grau universitari. Es 

Després de l'èxit del projecte de Sant Jordi del mes passat, l'Associació de voluntaris Amical Wikimedia ha apostat per un nou repte que contribueixi a reduir més biaixos temàtics de la Viquipèdia, i aquest cop amb l'ajuda del grup de viquipedistes més joves, que han contribuït a l'agrupació i selecció d'assignatures i de les entrades més necessàries.

“Editar estudiant”

El concurs romandrà obert fins el dia 10 de juliol, darrer dia de la convocatòria d'estiu de les PAU. Està especialment destinat als propis alumnes de batxillerat, que la poden "editar estudiant", però també als estudiants universitaris, personal docent i a tothom que hi vulgui col·laborar. Només es demana als participants que tinguin un nom d'usuari i que incloguin l'etiqueta #ViquiPAU a les edicions. La llista de participants i el recompte dels punts s'actualitzaran automàticament de manera periòdica.

La Viquipèdia vol ser una font de qualitat acadèmica i de suport docent

Entre els conceptes proposats hi ha temari avaluable de Selectivitat de tot el territori catalanoparlant i s'han tingut en compte les diferents assignatures entre comunitats autònomes. Alguns exemples d'entrades suggerides són “poesia modernista”, “Tractat del Pont dels Escalls”, “funció irracional”, “teoria del disseny”, “auditoria comptable”, “neodarwinisme”, “intersecció de plans”, “arqueologia musical” o “política ambiental”. El guanyador rebrà una inscripció en un curs d'idiomes en qualsevol de les 22 universitats de la Xarxa Vives d'Universitats. Entre la resta de concursants es sortejaran, a més a més, diversos vals per a material universitari.

La pandèmia per la covid-19 ha provocat una situació excepcional en el calendari escolar i universitari que ha afectat especialment els alumnes de batxillerat que preparen les Proves d'Accés a la Universitat. En un context marcat pel treball a distància, l'autoaprenentatge i l'accés sovint poc equitatiu als recursos educatius disponibles, la raó d'aquest projecte és que la Viquipèdia esdevingui una font de qualitat acadèmica i de suport docent encara més present i acceptada.