Les TIC lideren la captació de fons europeus Horizon a Catalunya

Un total de 616 empreses catalanes han rebut finançament dels ajuts, un 63% més que el programa anterior

Categories:

ACN

El 88,4% de les companyies que han rebut ajuts són pimes del sector TIC, R+D, serveis tècnics d'enginyeria i sanitaris
El 88,4% de les companyies que han rebut ajuts són pimes del sector TIC, R+D, serveis tècnics d'enginyeria i sanitaris | ThisisEngineering RAEng (Unsplash)

Les empreses catalanes han captat 386 milions d'euros del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea entre el 2014 i el 2020, el doble que la convocatòria anterior -entre el 2007 i el 2014-. Així ho detalla un estudi d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat. Fins a 616 empreses han rebut finançament, un 63% més que el programa anterior, la majoria de les quals pimes (88,4%) del sector de les TIC, R+D, serveis tècnics d'enginyeria i productes i serveis sanitaris. En total, sumant els ajuts a empreses, associacions, centres d'investigació i universitats, Catalunya ha captat 1.762 milions d'euros, la comunitat que més diners ha rebut de l'Estat, amb una quota del 28,8%.

ACCIÓ ha destacat que les més de 600 empreses catalanes han aconseguit el 2,1% del total del finançament destinat a empreses d'aquest paquet d'ajuts de la Comissió Europea, un percentatge que es troba per sobre del pes de la població catalana a Europa (1,5%). Segons l'agència, d'aquesta manera Catalunya s'ha situat amb resultats similars a Finlàndia o Dinamarca i per sobre de Portugal o Polònia.

Amb el finançament rebut, les empreses han pogut dur a terme estudis de viabilitat del seu pla de negoci, desenvolupar proves pilot o col·laborar amb altres entitats europees. ACCIÓ ha detallat que a partir del 16 de maig les pimes catalanes poden sol·licitar ajuts de fins a 12.000 euros per rebre assessorament personalitzat per presentar propostes per accedir a aquests ajuts.

Etiquetes