Tecnologia catalana per diagnosticar problemes en pacients crònics

La ‘spin-off’ Renalyse crea un sensor que monitora l’hemoglobina i el potassi per preveure quadres de malaltia greu des del domicili

Categories:

Redacció

Creen un sensor capaç de monitorar l'estat de salut de pacients crònics per atendre emergències des del domicili
Creen un sensor capaç de monitorar l'estat de salut de pacients crònics per atendre emergències des del domicili | Eurecat

La spin-offRenalyse, la Universitat Rovira i Virgili i el centre tecnològic Eurecat han rebut d’1,3 milions d’euros del programa RETOS per desenvolupar el projecte ERKSens, una eina per diagnosticar problemes de salut des del domicili en pacients cròniques. La tecnologia monitora l’hemoglobina i el potassi a través d’un doble sensor que permetrà donar una resposta immediata i prevenir casos d’arrítmies, anèmies, deficiències severes o malalties cardiopulmonars.

El dispositiu mesurarà l’hemoglobina i el potassi en un mateix dispositiu que serà d’ús tant personal, els pacients podran prendre les mesures a casa, com mèdic, des de les mateixes consultes de l’atenció primària. Aquest tipus de sensors es poden trobar a hores d’ara als laboratoris o en dispositius dels hospitals que s’utilitzen en urgències, però sempre utilitzats per especialistes. La proposta de valor és que el pacient el pot fer servir des del seu domicili, és un dispositiu més econòmic i els resultats són immediats.

El pacient el pot fer servir des del seu domicili i l'atenció és immediata

La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i en temps real d’informació clínica rellevant, que ajudaria a l’especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.

El finançament rebut -una part subvenció i una part de préstecs tous- permetrà treure la tecnologia al mercat sota la marca CreatSens Health en un termini de quatre anys.

Etiquetes