Retrobarcelona torna després de quatre anys

L’esdeveniment dedicat al videojoc clàssic se celebrarà el 13 i 14 de maig a La Farga de l’Hospitalet

Categories:

RedaccióACN

La fira comptarà amb més de 200 sistemes originals, tornejos de videojocs clàssics i 10 conferències
La fira comptarà amb més de 200 sistemes originals, tornejos de videojocs clàssics i 10 conferències | Retrobarcelona

Retrobarcelona, la fira dedicada als videojocs clàssics dels anys 80 i dels 90, torna quatre anys després de la seva última edició. El certamen tindrà lloc el 13 i 14 de maig al recinte de La Farga de l'Hospitalet de Llobregat, i comptarà amb més de 5.000 metres quadrats amb màquines d'època, ordinadors i tornejos oficials.

El visitant tindrà al seu abast més de 200 sistemes originals, entre ordinadors, videoconsoles i pinballs. La voluntat dels organitzadors és mostrar al públic actual com eren aquelles màquines que varen ser pioneres a escala tècnica, així com el seu impacte en la societat. També s’organitzaran tornejos de diversos títols clàssics, com Mario Kart, SoulCalibur II, Tetris o Pokémon Stadium. La mostra disposarà d'un espai per al conegut com a homebrew, on descobrir les propostes de jocs fetes per aficionats i programadors, i es repetirà de nou la iniciativa solidària Videojuegos por Alimentos per recaptar productes no peribles per al Banc dels Aliments de Barcelona.

Entre les activitats programades per aquesta vuitena edició, destaquen les 10 conferències impartides per personalitats de renom de la indústria. Una d'elles és sobre el 20è aniversari de la sèrie de videojocs Doom, a càrrec del divulgador i programador Rafa Laguna i l'especialista en comunicació Gina Zero. L’esdeveniment també comptarà amb una taula rodona amb creadors de continguts i youtubers de l'àmbit retro com Koyuki, Arlan, Tuberviejuner o Raquel Cervantes. A més, hi ha previstos diferents concerts musicals durant els quals s'interpretaran melodies de videojocs o el ja clàssic trivial musical, enguany amb la participació de Víctor Martínez ‘Victormame’, teclista del grup Dr. Prats, interpretant les peces a piano.

Nascuda el 2013, Retrobarcelona es va celebrar de manera ininterrompuda fins al 2019. Les dues darreres edicions van organitzar-se de manera conjunta amb la Barcelona Games World, més tard coneguda com a NiceOne Barcelona, esdeveniment impulsat per Fira de Barcelona al recinte Gran Via que va cessar l’activitat just abans de la pandèmia. Amb la pèrdua d’aquests dos congressos, als quals cal sumar GameLab Barcelona, Catalunya va quedar orfe d’esdeveniments de videojocs de grans dimensions, un espai que els darrers anys han ocupat l’IndieDevDay i SAGA. Ara, RetroBarcelona torna com un espai dedicat exclusivament l’oci electrònic més clàssic.

Etiquetes