Els ciberdelinqüents amenacen amb filtrar noves dades del Clínic

La informació que volen difondre els ‘hackers’ és sobre pacients amb malalties infeccioses com a resposta a l’últim moviment dels Mossos d’Esquadra

Categories:

Redacció

El ciberatac del Clínic continua amb l'amenaça de filtració de noves dades
El ciberatac del Clínic continua amb l'amenaça de filtració de noves dades | Norma Vidal (ACN)

Els ciberdelinqüents responsables de l’atac a l’Hospital Clínic de Barcelona han amenaçat en un comunicat amb publicar noves dades sobre “pacients amb malalties infeccioses” i sobre “l’ús de fàrmacs experimentals”. La filtració és una resposta al bloqueig del web del grup RansomHouse al web fosc efectuat pels Mossos d’Esquadra.

En el missatge fet públic, els hackers asseguren que han intentat posar-se en contacte amb els responables del centre sanitari en diverses ocasions, i lamenten que en comptes de donar una resposta, s’hagi decidit “cremar els ponts”, en referència a l’actuació de la policia. Atribueixen aquesta actuació a una mala gestió per part dels administradors de l’hospital i posen en alerta els Mossos d’Esquadra: “S’han legalitzat els atacs DDoS?”.

Aquesta tipologia d’actuació consisteix a enviar múltiples connexions simultànies a un servidor per provocar el seu col·lapse davant l’increment exponencial del trànsit. El nom DDoS prové de distributed denial of service (denegació de servei distribuït) i s’aplica contra casinos en línia, ecommerces o companyies que ofereixen serveis en línia, com l’streaming il·legal de pel·lícules. Des de la reforma del Codi Penal del 2011, aquests ciberatacs requereixen una autorització per evitar ser classificats com a il·legals. Es pot castigar amb una pena que va dels sis mesos als tres anys de presó.