Vòrtex, la nova preincubadora per a videojocs amb perspectiva crítica

El programa busca projectes amb equips diversos que vulguin constituir-se com a cooperatives en el futur

Redacció

Tots els equips participants rebran una compensació de 500 euros i el guanyador de l'acte de clàusura tindrà un premi de 2.000 euros
Tots els equips participants rebran una compensació de 500 euros i el guanyador de l'acte de clàusura tindrà un premi de 2.000 euros | Annie Spratt (Unsplash)

L’entitat sense ànim de lucre ArsGames ha llançat Vòrtex, un programa de preincubació per a estudis de videojocs que vulguin desenvolupar projectes innovadors i experimentals des d’una perspectiva de crítica social. La convocatòria romandrà oberta fins al 24 d’abril i busca iniciatives que entenguin l’oci electrònic com un servei social i que comptin amb equips diversos.

El programa de Vòrtex tindrà una durada d’un mes i mig, període durant el qual els quatre equips participants treballaran en els seus projectes de manera autònoma, amb reunions quinzenals amb l’organització i una bossa de 10 hores de mentories professionals. Les activitats es faran en línia, però els incubats tindran la possibilitat de demanar una taula de treball al Canòdrom de Barcelona durant el temps que duri el projecte. Els participants hauran de desenvolupar una petita demo del seu joc, que presentaran en un acte de clausura. Un jurat format per professionals del sector escollirà el millor dels quatre videojocs, el qual rebrà un premi metàl·lic de 2.000 euros, que se sumarà als 500 euros que s’atorgaran a tots els equips en matèria de despeses de participació.

Un cop s’acabi l’etapa de preincubació, ArsGames posarà en contacte els equips participants amb les incubadores de videojocs més punteres de l’Estat espanyol amb la intenció que continuïn desenvolupant els seus projectes. El focus de l’entitat és impulsar les cooperatives com a models empresarials dins del sector, raó per la qual el programa comptarà amb una formació específica amb expertes de l’Economia Social i Solidària.