El català suma 3.000 hores de veu al corpus Common Voice

La llengua del territori manté la segona posició al rànquing d’idiomes amb més dades

Categories:

Redacció

El projecte AINA es nodreix de les 3.000 veus disponibles a Common Voice
El projecte AINA es nodreix de les 3.000 veus disponibles a Common Voice | Malte Helmhold (Unsplash)

El català ha sumat durant el mes de més de 2.000 noves hores de veu, les quals, un cop validades, han permès superar la xifra de 3.000 aportacions al corpus Common Voice. Les darreres xifres tripliquen les contribucions efectuades el passat mes de juny del 2021. Amb aquesta actualització, la llengua manté la segona posició al rànquing d’idiomes amb més coneixement a la plataforma.

Aquest corpus nodreix el projecte AINA, impulsat per la Generalitat per promoure la introducció del català en els programaris i eines intel·ligents. El projecte pretén aplegar totes les varietats dialectals del país per assolir un grau d’entesa i consolidació de la llengua elevat en l’entorn tecnològic. Les aportacions han de ser lectures de frases i textos, tant de veus masculines com femenines, i de totes les edats, per així enregistrar la diversitat en l’entonació, to o dicció, entre altres.

El projecte té com a data clau el 2026, quan s’espera haver recollit el nombre màxim de contribucions que permetin posicionar la llengua de Catalunya davant les empreses tecnològiques que comercialitzen les seves solucions al Principat.

Etiquetes