Bateries elèctriques, la solució per a la Nissan de la Zona Franca

Schneider Electric i LG Chem haurien mostrar el seu interès per ocupar les plantes i desenvolupar-hi components per als vehicles de nova generació

Categories:

RedaccióACN

Les plantes de la Nissan busquen la millor oferta per a la seva reindustrialització
Les plantes de la Nissan busquen la millor oferta per a la seva reindustrialització | ACN

Les plantes de la Nissan a la Zona Franca ja tindrien interessats: un fabricant de bateries elèctriques. Tant Schneider Electric, segons apunta ACN, com LG Chem, tal com informa TV3, haurien mostrat la seva intenció d’invertir prop de 3.500 milions d’euros per reindustrialitzar els espais i crear 3.000 llocs de feina directes i 18.000 indirectes.

Totes les opcions s'han de negociar ara a la mesa de la reindustrialització de Nissan, on participen tant el Govern com l'executiu espanyol, però l’arribada d’una multinacional disposada a invertir en el futur del sector automobilístic és una notícia celebrada pel president de Foment del Treball. En una entrevista a l’ACN, Josep Sánchez Llibre ha assegurat que “si a Catalunya no ve un fabricant de bateries elèctriques, d'aquí 10 anys pot desaparèixer el sector de l'automòbil", avisa Sánchez-Llibre.

Aquest nou fabricant de bateries seria també proveïdor de Seat, ha apuntat, que fa unes setmanes va anunciar una inversió de 5.000 milions d'euros fins al 2025 a la fàbrica de Martorell per fer nous models elèctrics. Seat seria només una de les aspirants a rellevar Nissan a partir del 2022, ja que també hi hauria la possibilitat perquè s'hi instal·li un fabricant de busos elèctrics o una altra marca automobilística.